Renkli Erişte Salatası

Renkli Noodle Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 2 havuç
  • salatalık turşusu
  • Şeker mısır
  • yarım dereotu
  • yarım maydanoz
  • Yeşil soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı nar pekmezi
  • 1 küçük limonun suyu

Renkli Erişte Salatasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tenceremize yağı ve şehriyeyi koyup pembeleşinceye kadar kavuralım ardından sıcak su ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Diğer yandan havuçlarımızı rendeleyelim tavada bir ölçü sıvı yağ ile kızartalım ve kavrulan havuçları soğuması için bir tabağa alalım.
  3. Küçük küçük doğradığımız biberleri de aynı tavada kızartalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Diğer yandan maydanoz, dereotu, yeşil soğan ve salatalık turşusunu ince ince kıyın.
  5. Kızaran şehriyeyi geniş bir kaba alalım içine doğranmış malzemeleri ekleyip nar ekşisini, limon suyunu ekleyip karıştıralım.

Afiyet olsun.

Renkli Erişte Salatası Tarifi, Fotoğraflı Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir