Restoran Metoduna Misli Mercimek Çorbası

Restoran Metodu Mis Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 fincan
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 8 buçuk su bardağı sıcak su

Yukarıdaki için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mis Restaurant Yönteminde Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp kavurun.
  2. Patatesleri ekleyin ve 2-3 dakika daha kızartın.
  3. Yıkanmış mercimekleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.
  4. Ardından suyumuzu ekleyip zerdeçalımızı ve tuzumuzu ekleyip malzemeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  5. Blenderdan geçiriyoruz.
  6. Karabiber ve kekiği ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  7. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı pul biberi eritip üzerine gezdirin ve çorbayı servis edin. Afiyet olsun 😇.

Mercimek Çorbası Tanımı Restoran Adabı Fotoğraflı Hazırlanışındaki Yanlışlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir