Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak süt
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 bardak un

Şerbet için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 bardak su
  • yarım limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp yarım limonun suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  2. Şekerimizi ve yumurtalarımızı güzelce çırpıp kalan malzemeleri teker teker ekleyip güzelce çırpıp kıvam alınca yağlanmış tepsimize döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  3. Ilık şerbetimizi ilk ılınan kekin üzerine döküp dinlenmeye bırakıyoruz. Sabahları daha lezzetli bir tat oluyor, siz isteğinize göre süsleyebilirsiniz.

Fotoğraflı Revani Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir