Revani (Bu Revani’ye Bayılacaksınız)

Revani Tarifi İçin Malzemeler (Bu Revani’ye Bayılacaksınız)

kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3 bardak su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Revani (Bu Revani’ye Bayılacaksınız) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce şerbet hazırlanır. Şerbeti için şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  2. kek için; Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp iyice çırpın.
  3. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave edilerek çırpılır.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine kek hamuru dökülür.
  6. 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlenir ve soğuyan şerbet sıcak kekin üzerine dökülür.
  8. 1-2 saat dinlendirdikten sonra isteğe göre krem ​​şanti, hindistan cevizi ya da fıstık vs ekleyebilirsiniz. Garnitür ile servis edilir. afiyet olsun 😋

Revani (Bu Revani’ye Bayılacaksınız) Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir