Rezidansta Adana Kebap Tanımı

Evde Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 50 gram domuz yağı
  • 1 adet ince kıyılmış kapya biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

Evde Adana Kebabı Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kıymayı, sıvı yağı ve baharatları bir kaba alın.
  2. Kapya biberi ince ince kıyın.
  3. Kıymanın üzerine ekleyelim. İyice yoğuralım.
  4. Hazır olan harcımızı dolaba kaldıralım.
  5. Dinlenen kıymadan mandalina büyüklüğünde modüller alıp şişelere dizelim.
  6. Elimizi su ile ıslatıp parmaklarımızla şişeye şekil verelim.
  7. Hepsini bu forma doldurup en az 20 dakika buzdolabında bekletelim.
  8. Soğuk olduğunda yağ donar ve şişten ayrılmaz.
  9. Döküm tavayı ocağa alalım. İyice ısınmasını bekleyelim.
  10. Isınan tavaya kebapları yerleştirelim ve çevirerek pişirelim.
  11. Yanında biberleri ve domatesleri közleyelim.
  12. Bulgur pilavını pide ile servis edelim.

Ev Yapımı Adana Kebabı Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir