Evde Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 50 gram domuz yağı
- 1 adet ince kıyılmış kapya biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Evde Adana Kebabı Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kıymayı, sıvı yağı ve baharatları bir kaba alın.
- Kapya biberi ince ince kıyın.
- Kıymanın üzerine ekleyelim. İyice yoğuralım.
- Hazır olan harcımızı dolaba kaldıralım.
- Dinlenen kıymadan mandalina büyüklüğünde modüller alıp şişelere dizelim.
- Elimizi su ile ıslatıp parmaklarımızla şişeye şekil verelim.
- Hepsini bu forma doldurup en az 20 dakika buzdolabında bekletelim.
- Soğuk olduğunda yağ donar ve şişten ayrılmaz.
- Döküm tavayı ocağa alalım. İyice ısınmasını bekleyelim.
- Isınan tavaya kebapları yerleştirelim ve çevirerek pişirelim.
- Yanında biberleri ve domatesleri közleyelim.
- Bulgur pilavını pide ile servis edelim.
Ev Yapımı Adana Kebabı Fotoğraflı Tarifi