Rus Çöreği Watrutschki

Rus Çöreği Watrutschki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 60 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı (200 ml) ılık süt
  • 1 paket yaş maya

krema için:

  • 200 gram kuark (labnede olabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı

Yukarıdaki için:

  • 1 yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı olabilir (sıkışma olmadan)
  • Toz şeker

Rus Bun Watrutschki’nin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamurun tüm malzemelerini bir kaba alın. Mayayı ılık süt ile eriyene kadar karıştırın. Hamuru pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
  2. 40-50 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Quark’ı bir kaseye alalım.
  4. Üzerine şeker, vanilya ve yumurta sarısını ekleyip güzelce çırpın.
  5. Hamuru 20 adet bire bir boyutta modüllere ayıralım.
  6. Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  7. Bir bardak su yardımıyla hamurun ortasına bastıralım. O yuvarlak deliğin içine quark karışımından bir yemek kaşığı koyalım.
  8. Üzerine bir tatlı kaşığı vişne reçeli veya çilek (isteğe bağlı, reçelsiz) koyalım.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  10. Donutların üzerine pudra şekeri serpin ve servise hazır. Afiyet olsun….

Rus Bun Watrutschki Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir