Sade Tatlı

Sade Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (ister çok yumuşak ister çok sert olsun kulakçık kıvamında)

şerbet için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu

Sade Tatlının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp su, şeker, limon suyunu ekleyip kaynadıktan 15 dakika sonra altını kapatıyoruz.
  2. Ardından yumurtamızı, yağımızı ve yoğurdumuzu kapımıza ekliyoruz hiç karıştırmıyoruz.
  3. Ardından azar azar un ekleyip elimizle yoğuruyoruz.
  4. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyin.
  5. Ardından unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  6. Ardından hazırladığımız hamurdan alıp elimizde yuvarlayalım ya da siz istediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye dizelim.
  7. 180 derece fırına verip 20 dakika pişirelim tercihinize göre ne kadar kızartmak isterseniz fırından çıkan tatlılarımızın üzerine soğuk şerbet döküyoruz.
  8. Biraz dinlendirdikten sonra tatlımızı servis edebilirsiniz.

Fotoğraflı Basit Tatlı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir