Sakız Ejder Soslu Glutensiz Muhallebi

Gummy Dragon Sos Glutensiz Muhallebi için Malzemeler Açıklama

  • 1 litre laktozsuz süt
  • 2 yemek kaşığı glutensiz nişasta
  • 4 yemek kaşığı glutensiz un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 sakız damlası
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 2 ejder meyvesi
  • 1,5 yemek kaşığı glutensiz nişasta
  • Damak zevkinize göre şeker

Dragon Soslu Glutensiz Muhallebinin Damla Damlasıyla Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle nişasta, un, şeker ve sütü ekleyip karıştırın.
  2. Orta ısılı ocakta kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir.
  3. Sakızı ekleyin ve bir iki dakika sonra ocaktan alın.
  4. Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. Ardından dilerseniz iki yemek kaşığı haşhaş ekleyin.
  6. Kuplara yaymak isterseniz bu şekilde de tüketebilirsiniz, ben soslu tercih ediyorum.
  7. Sos meyvesini sos tavasına alın ve şeker nişastasını koyun. Muhallebi ılınınca sürekli karıştırarak pişirin, üzerine dökün ve dolaba kaldırın. Deneyecek olanlara bol şans.

Dragon Soslu Glutensiz Muhallebi Sakız Damlalı Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir