Salatalık turşusu

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo salatalık
  • 1 veya 2 baş sarımsak
  • 3 su bardağı sirke
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 7 bardak içme suyu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Salatalık Turşusu Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Salatalıkları ayırdım ve güzelce yıkadım.
  2. Sonra sarımsağı soyup hazırladım.
  3. Sirke, kaya tuzu, limon tuzu ve suyu bir kapta karıştırıp hazırladım.
  4. Önce kavanozun dibine bir ölçü sarımsak ekledim.
  5. Salatalıkları birbirine dizdim.
  6. Kalan sarımsağı ekledim.
  7. Daha sonra üzerine gelecek şekilde su ile karıştırdığım malzemeleri döktüm.
  8. 10 gün sonra dilim yiyebilirsiniz. afiyet olsun 🥰

Not: Ben bir iki tahta şişi ikiye bölüp salatalıkları suyun üstüne çıkmasın diye üzerine koydum.

Fotoğraflı Salatalık Turşusu Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir