Saman Böreği

Çilek Ayırmalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

1 tepsi için hamur malzemeleri;

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (gözetim altında ekleyelim)

Aralarında sürmek için;

  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta

Çilek Ayırmalı Katmer Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle un hariç hamur malzemelerini yoğurma kabında karıştıralım.
  2. Ardından unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
  4. 2 adet bezeyi un yardımıyla yuvarlak şekilde açıp ortasına sıvı yağ sürüp katlayalım.
  5. Kalan 2 bezeyi yuvarlak şekilde açıp yağlayalım ortasına bezeleri yerleştirip tekrar katlayalım.
  6. Katlarken her tarafını yağlamayı unutmayın.
  7. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp yağın donana kadar (15 dakika) dinlenmesini sağlayın.
  8. Dinlenen hamuru kare şeklinde açıp 4’e bölün ve zarf şeklinde kapatın.
  9. Tepsiye yağlı kağıt serin.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp jiletle çizikler atın.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Tel Bölerek Katmer Böreğinin Fotoğraflı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir