Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 500 gr irmik
  • 2 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 bardak su
  • birkaç damla limon suyu

Üzerine binmek için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez

Üzerinde;

  • 1 su bardağı tuzsuz ve kabuksuz yer fıstığı

Şambali Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tüm malzemeleri büyük bir kaba koyun ve iyice karıştırın.
  2. Orta boy borcamın tabanına bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı pekmez döküp tepsinin her yerine sürüyoruz.
  3. Hazırladığınız hamuru tepsiye dökün.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 2 saat tepside dinlendirin.
  5. Kalan pekmezi 1 yemek kaşığı su ile inceltelim ve elimizle hamurun üzerine sürelim.
  6. Bıçakla dilimleyip üzerini fıstıklarla süsleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35 dakika pişirin.
  8. Tatlı pişerken şerbeti ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra içine birkaç damla limon sıkalım ve ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  9. Tatlı ve şerbet ılıktır. Verdiğim tanım denenmiş ve mükemmel tutarlılıktır. Daha az şeker eklerseniz tatlı kuru olur. Yapanlara hayırlı olsun.

Fotoğraflı Şambali Tatlısı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir