Saray Lokumu

Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 büyük boy hindistan cevizi
  • 1 paket krem ​​şanti
  • 7 kuru incir
  • 1 paket ceviz

Saray Lokumu Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir tencereye süt, un, şeker koyup karıştırıyoruz, kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Dikdörtgen tepsiye hindistan cevizini döküp üzerine hazırladığımız muhallebiyi döküp buzdolabına kaldırıyoruz ve 3 saat bekletiyoruz.
  3. Diğer yandan krem ​​şantiyi çırpıp buzdolabından çıkardığımız pudingin üzerine döküp tekrar buzdolabına kaldırıyoruz. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz ve ertesi gün tepsiyi ortadan artı şeklinde kesip her modülün içine kuru incirleri kesip yerleştiriyoruz.
  4. Üzerine ceviz koyup sarıp dilimliyoruz ve hindistan cevizine bulayıp yuvarlak şekil verip tepsiye diziyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Fotoğraflı Saray Lokumu Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir