Sarımsaklı Soslu Tavuklu Pilav

Sarımsaklı Soslu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Pirinç için;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3’5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Soslu tavuk için;

  • 1 paket tavuk budu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ (varsa biraz tavuk baharatı)

Sarımsaklı Soslu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuğu 3,5 su bardağı su ile haşlayalım, soğuyunca derisini ve havını çıkaralım.
  2. Pilav için tavaya yarım su bardağı sıvı yağ ve sıvı yağı alıp kızdırın.
  3. Yıkanmış, süzülmüş pirinci ilave edip tuzunu da ekleyerek biraz kavuralım.
  4. Haşlanmış nohut ve 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip karıştırın.
  5. Kısık ateşte pişirelim.
  6. Ayrı bir tavaya yağı ekleyelim, ezilmiş sarımsağı hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Üzerine salçayı ekleyip karıştıralım biraz tavuk suyu ilave edelim (yaklaşık 2-3 yemek kaşığı)
  8. Parçalanmış tavuğu ilave edip tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  9. Biraz kavrulunca ocaktan alıp haşlanmış pilavın üzerine tavukları yayıp servis edebilirsiniz.

Sarımsak Soslu Pilav Tanımı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir