Sebze Arpa Erişte Pirinç

Sebzeli Arpa Şehriyeli Pirinç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yeşil biber
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 paket arpa şehriye
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • nane
  • Karabiber
  • Tuz

Sebzeli Arpa Noodle Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Arpa şehriye ve yeşil mercimekleri istediğimiz kadar kaynamaya bırakıyoruz, suya biraz yağ ve tuz ekliyoruz.
  2. Noodle’larımız haşlanırken havuç, soğan, sarımsak, yeşil biber ve maydanozumuzu doğruyoruz.
  3. İlk olarak soğanlarımızı ve havuçlarımızı sıvı yağda kavurarak başlıyoruz.
  4. Daha sonra diğer malzemelerimizi ekleyip kısa bir süre daha kavuruyoruz.
  5. İsteğe bağlı olarak (ben çok beğendim) soya sosumuzu istediğimiz kadar ekleyip süzülmüş erişte ve mercimeklerimizi ekliyoruz.
  6. Tuz, karabiber, nane gibi baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Pilav için 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
    Afiyet olsun 😊😊.

Sebzeli Arpa Şehriyeli Pirinç Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir