Sebzeli Haşlanmış Tavuk

Sebzeli Haşlanmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk budu
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 havuç (1 tanesi rendelenecek, 2 tanesi yuvarlak dilimler halinde kesilecek)
  • 2 patates
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 bardak sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml)

Sosu için;

  • 1 çay kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml)

Sebzeli Haşlanmış Tavuk Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle uygun bir tavada tavuklarımızı biraz mühürleyelim.
  2. Ardından başka bir tavaya yağımızı alıp rendelenmiş soğan, sarımsak ve havucu biraz soteleyelim. Ardından üzerine tavuk, patates, havuç, tuz ve karabiberimizi alıyoruz.
  3. Üzerine 4 bardak sıcak suyu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  4. Yemeğimizi kaynamaya yakın sosumuzu hazırlayıp yemeğimizin üzerine dökelim ve 10-15 dakika daha bu şekilde pişmesine izin verelim. Afiyet olsun.

Haşlanmış Tavuklu Sebzeli Açıklama Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir