Şehriyeli tavuk çorbası

Tavuklu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 bütün tavuk budu
  • Kaynatmak için bol su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un

giydiği için

  • 1,5 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı sebze baharatı
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı şehriye
  • İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı sirke

Üzerinde

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığından az pul biber

Erişteli Tavuk Budu Çorbası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuk butlarını yıkayıp bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün, tavuk etini didikleyin ve kenara alın.
  2. Uygun bir tavaya yağı koyun ve kızdığında unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Süzdüğünüz tavuk suyu ile birlikte beş bardak su ilave edip kaynamaya bırakın.
  4. Sosu için gerekli malzemeleri iyice karıştırıp kaynayan suyun üzerine dökün ve toprak kalmayacak şekilde hızlıca karıştırın.
  5. Kıyılmış tavuk etini ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Arpa şehriye, şehriye vb. rastgele bir çorbadan yarım çay bardağı ekleyin ve on beş dakika kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
  7. Uygun bir tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağını kızdırıp bir tatlı kaşığından az pul biber ekleyip çorbaların üzerine döküp servis edebilirsiniz. Şifanızın tadını çıkarın 👌👌👌.

Erişteli Tavuk Bacak Çorbası Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir