Şerbet İçin Malzemeler, Kakaolu Kurabiye Tanımı
- 1 yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım su bardağı toz şeker (tatlı olduğu için şeker sevmeyenler azaltabilir)
- 3 kaşık kakao
- 1 çay kaşığı öğütülmüş fındık
- 1 top vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 bardak su
Şerbet, Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Önce şerbeti koyalım. Şurup soğuk olacak.
- Un hariç tüm malzemeler yoğrulur ve un ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamur yoğrulduktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirin (bu çıtır çıtır olur).
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 arası pişirelim. (Ortadan kontrol edelim ki süreler fırından fırına farklılık gösterebilir).
- Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince şerbete batırıp servis tabağına alalım.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Şerbet, Kakaolu Resimli Kurabiye Tanımı