Şerbet, Kakaolu Kurabiye

Şerbet İçin Malzemeler, Kakaolu Kurabiye Tanımı

  • 1 yumurta
  • 100 gram oda sıcaklığında margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker (tatlı olduğu için şeker sevmeyenler azaltabilir)
  • 3 kaşık kakao
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş fındık
  • 1 top vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 bardak su

Şerbet, Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti koyalım. Şurup soğuk olacak.
  2. Un hariç tüm malzemeler yoğrulur ve un ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  3. Hamur yoğrulduktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirin (bu çıtır çıtır olur).
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 arası pişirelim. (Ortadan kontrol edelim ki süreler fırından fırına farklılık gösterebilir).
  5. Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince şerbete batırıp servis tabağına alalım.
  6. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.

Şerbet, Kakaolu Resimli Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir