Şerit Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 bardak süt
- 2 yumurta akı
- 1 yaş maya
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- mümkün olduğunca un
Yukarıdaki için;
- 2 yumurta sarısı
Strip Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Ocakta süt kaynamaması için yavaş yavaş ısıtılır.
- Isınan süt yoğurma kabına alınır ve içine şeker ve maya eklenerek karıştırılır. 5 dakika dinlenme Maya aktivasyon işlemi yapılır.
- Aktifleşen mayaya sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akı eklenir ve karıştırılır.
- Kabartma tozu ve un kontrollü bir şekilde elenerek eklenir. Un ilave edilirken yoğrulmalı ve kıvamı yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
- Yoğrulan hamurun üzeri streç film veya bezle kapatılarak en az yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamura isteğe göre şekil verilebilir. Yaptığım strip formatı; Hamur bezelere bölünür ve yavaş yavaş elle açılır.
- Açılan hamurun içine isteğe göre peynir veya çekilmiş ceviz konulabilir. Hamurun bir ucu şerit kesici ile kesilerek katlama işlemi tamamlanır ve tepsiye dizilir.
- İsteğe bağlı olarak tepsi mayası alacak şekilde yapılan börekler 15 dakika tepside bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika gözetim altında pişirilir.
Fotoğraflı Kurdele Böreği Tarifi