Şerit Böreği

Şerit Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak süt
  • 2 yumurta akı
  • 1 yaş maya
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • mümkün olduğunca un

Yukarıdaki için;

  • 2 yumurta sarısı

Strip Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ocakta süt kaynamaması için yavaş yavaş ısıtılır.
  2. Isınan süt yoğurma kabına alınır ve içine şeker ve maya eklenerek karıştırılır. 5 dakika dinlenme Maya aktivasyon işlemi yapılır.
  3. Aktifleşen mayaya sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akı eklenir ve karıştırılır.
  4. Kabartma tozu ve un kontrollü bir şekilde elenerek eklenir. Un ilave edilirken yoğrulmalı ve kıvamı yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
  5. Yoğrulan hamurun üzeri streç film veya bezle kapatılarak en az yarım saat dinlendirilir.
  6. Dinlenen hamura isteğe göre şekil verilebilir. Yaptığım strip formatı; Hamur bezelere bölünür ve yavaş yavaş elle açılır.
  7. Açılan hamurun içine isteğe göre peynir veya çekilmiş ceviz konulabilir. Hamurun bir ucu şerit kesici ile kesilerek katlama işlemi tamamlanır ve tepsiye dizilir.
  8. İsteğe bağlı olarak tepsi mayası alacak şekilde yapılan börekler 15 dakika tepside bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  9. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika gözetim altında pişirilir.

Fotoğraflı Kurdele Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir