Şifa Kaynağı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ayak
- 1,5 su bardağı şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Şifa Kaynağı Tavuk Çorbası Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tavuk butlarını yaklaşık 1 litre sıcak suda haşlıyoruz.
- Haşlanmış butları parçalıyoruz.
- 2 yemek kaşığı unumuzu tavuk suyuna karıştırdıktan sonra didiklediğimiz tavuklarımızı tencereye ekliyoruz.
- Tuz ve karabiberimizi ekleyip 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Çorbanızın akışkan olmasını istiyorsanız un ekleyemezsiniz, o kadar güzel oluyor.
- Kaynattığınız su gözünüze fazla geldiyse bir kepçe ile saklama kabına doldurup soğuyunca buzluğa atıp diğer yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Şifa Kaynağı Tavuk Suyu Çorbası Fotoğraflı Açıklama