Sığır Eti ve Sebzeli Erişte Pilavı

Dana Sebzeli Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağ
  • 1 litre sıcak su
  • 1 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 karabiber
  • Tuz

Erişte pilavı için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1’er adet yeşil biber, kırmızı biber, soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1’er tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon
  • yeterince tuz
  • Kalan et suyu

Etli ve Sebzeli Noodle Pilav Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İyice kızdırdığımız tavamızda öncelikle Demirdöküm kullandım. Etin iki tarafını da mühürledim ve bir dakika kızarttım. Eti tavadan alıp uygun bir tencereye yerleştirdim.
  2. Üzerine soğan, sarımsak, defne yaprağı, karabiber taneleri ve biraz tuz ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekledim ve etler pişene kadar yaklaşık 1 saat pişmeye bıraktım.
  3. O sırada pilav için gerekli malzemeleri hazırladım.
  4. Sebzeleri uygun bir tencereye alıp yağı ekleyip soteleyin, dilerseniz bu sırada salçayı da ekleyip ardından şehriyeyi ekleyip baharatlandırıp 2-3 dakika kavurabilirsiniz.
  5. Pişen eti uygun bir fırın kabına alın.
  6. Üzerine şehriyeyi yayalım.
  7. Etin kalan kaynamış suyunu eriştenin üzerine yayalım, eğer suyu azsa biraz sıcak su böreği yapalım.
  8. 200 dereceye ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar (30 dakika) pişirelim. Süre sonunda yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun arkadaşlar 🤗❤️.

Fotoğraflı Dana ve Sebzeli Erişte Pilavı Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir