Simit Böreği

Simit Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ ben zeytinyağı kullandım
  • 2 bardak süt
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

iç donanım için

  • 1 küp beyaz peynir

Yukarıdaki için

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • yeteri kadar susam

Kupa ölçüsü 200 milimetre

Simit Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yumurta, sıvı yağ, süt, şeker ve tuzu iyice karıştırın.
  2. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak hamurumuzu yoğurun.
  3. Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalayıp yuvarlayalım ve içine bir küp beyaz peynir koyup kapatalım.
  4. Simit böreklerimizi önce pekmeze sonra susama batırıp yağlayıp hiç bırakmadan çizdiğimiz dikdörtgen fırın tepsisine dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika simit böreklerimizin üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6. Fırından çıkmış simit böreklerimizi sıcacık servis edelim, deneyecekler şimdiden afiyet olsun.

Not ben bu ölçülerden 23 adet simit böreği yaptım.

Simit Poğaça Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir