Simit Böreği

Simit Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 bardak yağdan bir parmak eksik
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kadar un

içi için;

  • tulum peyniri

Yukarıdaki için;

  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • Susam

Simit Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Mayanın aktif hale gelmesi için önce maya, şeker, ılık su ve ılık süt karışımını 10 dakika bekletiyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, tuz ve unu ekleyin.
  3. Yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan 12 adet beze hazırlıyoruz.
  5. Hamuru elimizle açıp peyniri ekleyip sarıyoruz.
  6. Önce pekmezi karıştırıp ardından susamları ekleyip tepsiye diziyoruz.
  7. 10-15 dakika tepsi mayası için bekliyoruz. (Ben ertesi sabah yemek için tepsiyi dolaba kaldırdım. Dilerseniz mayalandıktan sonra direkt pişirebilirsiniz).
  8. 200°C fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Simit Poğaça Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir