Simit Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 bardak yağdan bir parmak eksik
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- kadar un
içi için;
- tulum peyniri
Yukarıdaki için;
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pekmez
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- Susam
Simit Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Mayanın aktif hale gelmesi için önce maya, şeker, ılık su ve ılık süt karışımını 10 dakika bekletiyoruz.
- Ardından sıvı yağ, tuz ve unu ekleyin.
- Yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamurdan 12 adet beze hazırlıyoruz.
- Hamuru elimizle açıp peyniri ekleyip sarıyoruz.
- Önce pekmezi karıştırıp ardından susamları ekleyip tepsiye diziyoruz.
- 10-15 dakika tepsi mayası için bekliyoruz. (Ben ertesi sabah yemek için tepsiyi dolaba kaldırdım. Dilerseniz mayalandıktan sonra direkt pişirebilirsiniz).
- 200°C fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Simit Poğaça Fotoğraflı Anlatım