Sivas Katmeri

Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un

arasında sürmek için

  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Yukarıdaki için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt

Sivas Katmeri Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce maya, şeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu iyice karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  2. Hamurumuzu yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuralım.
  3. 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurumuzu ikiye bölüp beze yapalım.
  5. Bir tanesine önce un serpelim ve merdane ile açalım.
  6. Aralarına eritilmiş tereyağı gezdirelim.
  7. Her iki tarafına da yağ gezdirerek katlayalım ve deneyelim.
  8. Diğer bezeyi de açalım ve yağladıktan sonra ortasına kare yaptığımız ilk hamurumuzu aynı şekilde koyalım bu hamuru kenarlarından yağlayıp katlayalım.
  9. Daha sonra üzerini buzdolabına kaldırıp 30 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda alıp önce elimizle sonra oklava ile biraz açıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim.
  10. Bıçakla eğik çizikler yapalım. 15 dakika daha tepside mayalandırın ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  11. 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun 😉🤗⚘.

Sivas Katmeri Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir