Sıvı Yağlı Şekerpare (Katı Yağsız)

Sıvı Yağlı Şekerpare (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı irmik
  • Yarım çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un

Şerbet:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Sıvı Yağlı Şekerpare (Katı Yağsız) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır

Detaylı görseli youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.

  1. Öncelikle şerbeti 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Ardından önce sıvı malzemeleri karıştırın.
  3. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, yuvarlanacak bir hamur elde edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde şekillendirin ve borcama fındık veya ceviz dizini kadar batırın.
  5. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tatlılar sıcakken biraz ılık şerbeti dökün. Birkaç saat sonra servise hazır. Yapacak olanlara hayırlı olsun.

Sıvı Yağlı Şekerpare (Katı Yağsız) Fotoğraflı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir