Sodalı Dondurmalı Pasta

Sodalı Dondurmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka

İçine;

  • 200 gram tatlı börek lor veya beyaz peynir
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yumurta akı (sarısının üzerine sürmek için)
  • 1 bardak sudan 2 parmak eksik yağ
  • 1 şişe soda

Üzerinde;

  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu

Siz istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz, tercih size kalmış.

Sodalı Dondurma Böreği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır

Not: merhaba, şiddetle tavsiye ettiğim bir tanım, ayrıca puf puf ve çıtır tanımı, deneyen herkese pişman olmayacağınız bir tanım. 😊🙏

  1. Öncelikle loruzumu bir kaba alıp üzerine tercih ettiğimiz tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Kabımıza yumurta akı, soda ve yağımızı koyup güzelce karıştırıyoruz.
  3. Yufkamızı açıp kuru yer kalmayacak şekilde sosumuzun üzerine yayıyoruz.
  4. İkinci yufkamızı da aynı şekilde üzerine koyup bol sos sürüyoruz ve üçüncü yufkamızı da üzerine koyup güzelce sosladıktan sonra önce 4 eşit modüle kesiyoruz sonra her bir parçayı üçgen şeklinde kesiyoruz. 5 modül ile toplam 20 kesim yapar.
  5. Tatlı lordan bolca döküp sigara böreği gibi sarıyoruz. (Fazla hazırladığımda üst üste gelmeyecek şekilde saklama kabına koyuyorum.
  6. Kapağını kapatıp daha sonra kullanıyorum. Acil bir misafir geldiğinde hızlıca çıkarıp buzlu halde pişirebilirsiniz. 😊😊)
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra önceden 180 derecede üzeri kızarana kadar kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun ☺😊😊

Sodalı Dondurmalı Börek Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir