Soğan Ayranı Aşısı

Soğan Ayranı Aşısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tepe tuzu
  • 1 çay kaşığı zirve un
  • Bu

sosu için

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz

Soğan Ayranı Aşısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yoğurt, un, yumurta, tuz, 1 su bardağı suyu ekleyip yeterince çırpın.
  2. Karışımı bir tencereye alıp ocağa alın.
  3. Üzerine biraz daha su ekleyip kaynamaya bırakın.
  4. Çorbanın kıvamını dilediğiniz kadar katı veya biraz daha sulu hazırlayabilirsiniz.
  5. Çorba koyulaşınca ocaktan alın çünkü çok kaynarsa yoğurdu kesebilir.
  6. Soğanı ince ince doğrayın, tavaya alın, yağı ilave edip yeteri kadar kavurun.
  7. En son naneyi ekleyelim ve hazır olan sosu çorbaya döküp karıştıralım.
  8. Üzerine bir tutam maydanoz doğrayıp çorbaya karıştıralım. Afiyet olsun.

Soğan Ayranı Aşısı Tarifi Fotoğrafı ve Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir