Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 7 soğan (büyük)
İç harç için;
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç (baldo)
- 1 kase maydanoz
- 1 soğan
- sıvı yağ
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Yukarıdaki için;
- 2 çay kaşığı sumak
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Büyük boy soğanları başlarını kesmeden soyup yıkıyoruz.
- Ortadan kesiyoruz.
- Kaynayan suya alıp yumuşayana kadar kaynatıp kesilen kısmı ile birlikte açıyoruz.
- Haşlanmış soğanları süzün ve soğutun.
- Bu arada iç harcı için tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Güzel taraftaki soğanları dikkatlice açın. Her katta soğanın kabuğu çıkacak ve atıyoruz.
- Başlangıç kısmına harcı koyup çevirerek şekil veriyoruz.
- Üzeri için sumakları suya koyup tencereye alıp süzgeçten geçirip ekliyoruz.
- Salçayı hazırlayıp üzerine döküyoruz.
- Bir çeşme taşı veya uygun bir tabak kapatıyoruz. Önce yüksek ateşte sonra orta ateşte pişiriyoruz.
Fotoğraflı Soğan Dolması Tanımı