soğan dolması

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 soğan (büyük)

İç harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç (baldo)
  • 1 kase maydanoz
  • 1 soğan
  • sıvı yağ
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Yukarıdaki için;

  • 2 çay kaşığı sumak
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Büyük boy soğanları başlarını kesmeden soyup yıkıyoruz.
  2. Ortadan kesiyoruz.
  3. Kaynayan suya alıp yumuşayana kadar kaynatıp kesilen kısmı ile birlikte açıyoruz.
  4. Haşlanmış soğanları süzün ve soğutun.
  5. Bu arada iç harcı için tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Güzel taraftaki soğanları dikkatlice açın. Her katta soğanın kabuğu çıkacak ve atıyoruz.
  7. Başlangıç ​​kısmına harcı koyup çevirerek şekil veriyoruz.
  8. Üzeri için sumakları suya koyup tencereye alıp süzgeçten geçirip ekliyoruz.
  9. Salçayı hazırlayıp üzerine döküyoruz.
  10. Bir çeşme taşı veya uygun bir tabak kapatıyoruz. Önce yüksek ateşte sonra orta ateşte pişiriyoruz.

Fotoğraflı Soğan Dolması Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir