soğan dolması

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 büyük kuru soğan

iç harç

  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz

sos için

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz ve biber
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • biraz tereyağı

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğanları soyun. Sonra kafaları kesin ve bir kenardan ortaya doğru uzunlamasına kesin.
  2. Soğanları kaynar suya koyun ve yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.
  3. Sudan çıkarıp katmanlarını ayırın.
  4. İç harcı için pirinci yıkayın.
  5. Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
  6. Baharatlar, salça, kıyma ve zeytinyağı ile elinizle iyice karıştırın.
  7. Soğanları doldurun ve sarın.
  8. Tencereye dizin.
  9. Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp iç harcın üzerine dökün.
  10. Üzerine biraz tereyağı ekleyin.
  11. Dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın orta ateşte 34-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😉❤️👉 Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
  12. Tereyağı ve toz biberi kızdırıp üzerine dökerseniz mükemmel olur 👌

Fotoğraflı Soğan Dolması Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir