Soğan, Sarımsak, Tereyağı, Nohut Pirinç Pilavı

Soğan, Sarımsak, Tereyağı, Nohut Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1 tatlı kaşığı tuz toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 2,5 bardak su

Arpa şehriyeyi kızartmak için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

pirinci ıslatmak için

  • 1 çay kaşığı tuz

Soğan, Sarımsak, Tereyağı, Nohut Pirinç Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tepsiye pilavı koyalım.
  2. Üzerine tuz ve ılık suyu döküp 5 dakika bekletip yıkayalım ve kenara alalım.
  3. Tereyağını ve sıvı yağı pilav tenceresine alın.
  4. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı ilave edip iki dakika kavuralım.
  5. Sıcak suyu verelim, kaynayınca pirinçleri sallayalım.
  6. Tuz, şeker, karabiber, limon suyunu ekleyip karıştırın, nohudu ekleyip karıştırın.
  7. Diğer yandan yağda iki üç dakika kısık ateşte kavurduğumuz arpa şehriyeyi ilave edip karıştıralım.
  8. Kaynayınca ocağı kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Üzeri göz göz olunca ocağı kapatalım, beş dakika demlenelim, servis tabağına alalım.

Soğan, Sarımsak, Tereyağı, Nohut Pirinç Fotoğraflı Pirinç Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir