Soğan, Sarımsak, Tereyağı, Nohut Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 1 tatlı kaşığı tuz toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2-3 damla limon suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 2,5 bardak su
Arpa şehriyeyi kızartmak için
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
pirinci ıslatmak için
- 1 çay kaşığı tuz
Soğan, Sarımsak, Tereyağı, Nohut Pirinç Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tepsiye pilavı koyalım.
- Üzerine tuz ve ılık suyu döküp 5 dakika bekletip yıkayalım ve kenara alalım.
- Tereyağını ve sıvı yağı pilav tenceresine alın.
- İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı ilave edip iki dakika kavuralım.
- Sıcak suyu verelim, kaynayınca pirinçleri sallayalım.
- Tuz, şeker, karabiber, limon suyunu ekleyip karıştırın, nohudu ekleyip karıştırın.
- Diğer yandan yağda iki üç dakika kısık ateşte kavurduğumuz arpa şehriyeyi ilave edip karıştıralım.
- Kaynayınca ocağı kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzeri göz göz olunca ocağı kapatalım, beş dakika demlenelim, servis tabağına alalım.
Soğan, Sarımsak, Tereyağı, Nohut Pirinç Fotoğraflı Pirinç Tarifi