Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka yufkası
  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ara ceviz (isteğe bağlı Antep fıstığı ve fındık olabilir)

Şerbet:

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Yukarıdaki için:

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Soğuk Baklavanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Süt ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayınca altını kapatalım.
  3. 15 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  4. Vanilyayı ekleyip baklavalık hamurumuzu tepsimize göre keselim.
  5. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp ortasını tepsiye iki kat yufka ile yağlayalım.
  6. 24 yufka elde edene kadar birebir işlemi yapalım.
  7. 24. Cevizleri eşit şekilde ekleyin.
  8. Aynı iki kat hamurdan sonra yağlama işlemine devam edelim.
  9. Son kata yağ sürmeyelim keselim kalan yağı üzerine dökelim.
  10. 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim ve 170 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim.
  11. Ilık olacak şekilde şerbeti ilave edelim.
  12. Bir saat kadar buzdolabında bekletin, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırıp her yerini kaplayacak şekilde ekleyin.
  13. Çikolata buzdolabında olsa bile rendelenmesi kolaydır. Üzerini rendelediğimiz çikolata ile süsleyelim. İyi şanlar.

Fotoğraflı Soğuk Baklava Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir