Söğürme Kebap

Söğürme Kebabı İçin Malzemeler Tarifi

Köfte için:

  • 600 gram kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

tükürmek için:

  • 4 patlıcan
  • 2 adet büyük kırmızı kapya biber
  • 3 yeşil biber
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak (rendeleyin)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Son olarak;

  • Tereyağını eritip maydanoz serpin

Söğürme Kebabının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Köfte için tüm malzemeleri güzelce yoğurup köfte şeklini verin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Köfteleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirin ve 180 derece fırında pişirin.
  3. Patlıcan, biber ve soğanı kabuklarıyla birlikte ortadan ikiye kesin.
  4. Tüm sebzeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve doğrayın.
  6. Kavrulan sebzelere zeytinyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın, servis tabağına alın.
  7. Pişen köfteleri servis tabağına aldığınız sebzelerin üzerine yerleştirin, en son kızdırılmış tereyağını gezdirip maydanoz serperek servis yapın.

💖Keyif 💖.

Söğürme Kebabı Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir