sokak pirinci

Sokak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu mısır
  • 250 gram haşlanmış tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu (veya tavuk bulyonlu normal suda da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

Sokak Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pilavı pişireceğimiz tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyalım, normal su ile yapacaksanız içine 1 adet tavuk bulyon koyalım.
  2. Yağ kızınca yıkanmış pirincimizi yağa ilave edip kızartalım.
  3. Ardından üzerine didiklediğimiz tavukları ve mısırı ekleyelim.
  4. İyice kızarttıktan sonra üzerine tavuk suyumuzu ekleyin.
  5. Ardından karabiberimizi ve tuzumuzu ekliyoruz.
  6. 15 dakika kısık ateşte pişmesine izin verin.
  7. Suyu tamamen çekince pilavımız hazır olacaktır.
  8. Üzerine kağıt havlu kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim ve servise hazır.

Fotoğraflı Sokak Pilavı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir