Sokak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu mısır
- 250 gram haşlanmış tavuk
- 2 su bardağı pirinç
- 3,5 su bardağı tavuk suyu (veya tavuk bulyonlu normal suda da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
Sokak Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Pilavı pişireceğimiz tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyalım, normal su ile yapacaksanız içine 1 adet tavuk bulyon koyalım.
- Yağ kızınca yıkanmış pirincimizi yağa ilave edip kızartalım.
- Ardından üzerine didiklediğimiz tavukları ve mısırı ekleyelim.
- İyice kızarttıktan sonra üzerine tavuk suyumuzu ekleyin.
- Ardından karabiberimizi ve tuzumuzu ekliyoruz.
- 15 dakika kısık ateşte pişmesine izin verin.
- Suyu tamamen çekince pilavımız hazır olacaktır.
- Üzerine kağıt havlu kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim ve servise hazır.
Fotoğraflı Sokak Pilavı Tanımı