Somelek Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 300 gr kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur köfte için
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Ispanak yatağı için;
- 1 demet ıspanak
- 1 büyük soğan
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sosu için;
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Kimyon
- nane
- öğütülmüş biber
- Karabiber
Somelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle bir bardak bulguru bir bardak sıcak su ile ıslatalım.
- 10 dakika bekledikten sonra diğer hamur araçlarını ekleyin ve 10-15 dakika elde veya makinede yoğurun.
- Hamuru elimizle yuvarlayıp uzun bazı şekiller verelim ve un serpilmiş tepsiye dizelim.
- Soğanı iri iri doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Yıkayıp iri iri doğradığımız ıspanakları ilave edip bir çay kaşığı tuz ekleyelim.
- Ispanak soğuduktan ve yatağımız hazır olduktan sonra üzerine bir diş sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
- Bir tencerede suyu kaynatıyoruz, bir çay kaşığı tuz ve birkaç limon tuzu ekleyip çorbalar için kaynatıyoruz.
- Ayrı bir tavada sosu yapıp haşlanmış süzme peyniri ekleyip güzelce kızartıyoruz.
- Son olarak ıspanaklı bir tabağa alıp üzerini süsleyip servis ediyoruz.
Somelek Köfte Fotoğraflı Tarifi