Somelek Köfte

Somelek Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gr kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur köfte için
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Ispanak yatağı için;

  • 1 demet ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Sosu için;

  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Kimyon
  • nane
  • öğütülmüş biber
  • Karabiber

Somelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir bardak bulguru bir bardak sıcak su ile ıslatalım.
  2. 10 dakika bekledikten sonra diğer hamur araçlarını ekleyin ve 10-15 dakika elde veya makinede yoğurun.
  3. Hamuru elimizle yuvarlayıp uzun bazı şekiller verelim ve un serpilmiş tepsiye dizelim.
  4. Soğanı iri iri doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  5. Yıkayıp iri iri doğradığımız ıspanakları ilave edip bir çay kaşığı tuz ekleyelim.
  6. Ispanak soğuduktan ve yatağımız hazır olduktan sonra üzerine bir diş sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
  7. Bir tencerede suyu kaynatıyoruz, bir çay kaşığı tuz ve birkaç limon tuzu ekleyip çorbalar için kaynatıyoruz.
  8. Ayrı bir tavada sosu yapıp haşlanmış süzme peyniri ekleyip güzelce kızartıyoruz.
  9. Son olarak ıspanaklı bir tabağa alıp üzerini süsleyip servis ediyoruz.

Somelek Köfte Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir