Soslu ve Sebzeli Fırında Tavuk

Soslu ve Sebzeli Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parçalanmış tavuk

Sosu için;

  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

sebzeler ;

  • 3 patates
  • 1 soğan
  • 2 biber
  • 2 domates

Soslu ve Sebzeli Fırında Piliç Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir kaba sos kaplarını alalım.
  2. Sarımsağı ezip ekleyin ve karıştırın.
  3. Tavukları ekleyin ve sosla karıştırın.
  4. Patatesleri soyun ve elma dilimleri halinde kesin.
  5. Biberleri küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
  6. Soğanı yemeklik doğrayalım.
  7. Tüm sebzeleri soslu tavuğa ekleyelim.
  8. Karıştırıp dolaba kaldıralım.
  9. 1 saat bekleyelim.
  10. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
  11. Domatesleri dilimleyip ekleyin.
  12. 220 derecelik fırında gözetim altında pişirelim.
  13. Kızaran tavuğu sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Soslu ve Sebzeli Fırında Tavuk Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir