soslu yumurta

Soslu Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için;

  • 4 yaprak marul
  • 5 6 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (küçük)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Soslu Yumurta Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak sosumuzu hazırlayalım, yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
  2. Yumurtaları bu ortası 4 dakika kaynatalım veya damak zevkinize göre ayarlayalım, tavaya tereyağı, sıvı yağ ve toz biberi koyalım.
  3. Tereyağı eridikten sonra haşlanmış soyulmuş yumurtaları ekleyip 3 dakika kavuralım ardından çıkarıp ortadan ikiye keselim ve yaptığımız sosun üzerine sürelim.
  4. Kalan tereyağını yumurtaların üzerine gezdirelim, afiyet olsun (şeften esinlenerek).

Fotoğraflı Soslu Yumurta Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir