Su Böreği (Ustasından Orijinal Tarif)

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler (Orijinal Tarif Ustasından)

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6 yumurta

Kaynatmak;

  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Ara katlar için;

  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)

İç harç için;

  • 300 gram beyaz peynir
  • 300 gram örgü peynir
  • 1 küçük demet maydanoz

Su Böreği (Tarifin Orijinali Ustasından) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına yumurtaları kırın, tuzu ekleyin ve çırpın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurup mandalina büyüklüğünde süsleyelim ve en az 1 saat dinlendirelim.
  2. Dinlenen bezeleri unlayıp geniş boy yuvarlak tepsi büyüklüğünde açalım. Geniş ve temiz bir masa örtüsünün üzerine yerleştirelim. Geniş bir tencereye su, yağ ve tuzu koyup kaynamaya bırakın.
  3. Yanınıza büyük bir kaba soğuk su dolduralım ve su ısınınca değiştirelim.
  4. Yuvarlanan hamuru bir tencerede 30 saniye tüm haliyle parçalamadan kaynatalım ve geniş bir kevgir ile alalım. Hızlıca soğuk suya atalım. Elinizdeki fazla suyu alıp yağladığımız tepsiye dizelim.
  5. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını her kata yayın. Ortasına gelince kaynatmadan bir kat hamur koyalım. Üzerine peynirli harcımızı koyalım.
  6. Diğer katları da haşlayıp yağlayalım ve tüm hamurları bitirelim. Üzerine biraz yağ karışımı sürüyorum.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üstü iyice pürüzsüz olana kadar pişirelim. Afiyet olsun ❤️ ❤️

Su Böreği Ustasından Orijinal Tarif Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir