Su Tanımlı Pamuk Börek İçin Malzemeler Tüm Börek Tariflerini Unutun
- 3 bardak ılık su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- 7 su bardağı un
Yukarıdaki için
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı su
- yeteri kadar susam
Sulu Pamuk Böreğinin Tanımı Böreğin Tüm Tanımlarını Unutun Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle ılık su ile maya ve şekeri aktifleştirelim.
- Ardından diğer malzemeleri alarak yumuşak ve hoş bir hamur elde edelim.
- Daha sonra streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Fermente olduktan sonra bezelerimizi istediğimiz gibi yapalım ve halimizi verelim. İçine krem peynir kullandım siz ne kullanmak isterseniz.
- İstediğiniz şekli verin.
- Önce pekmeze batıralım.
- Daha sonra susamlara bulayıp tepsiye dizip bıçakla üzerlerini çizelim.
- Hepsini bire bir olacak şekilde yaptıktan sonra 170 derece fırında pişirelim.
- Biraz soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz 👌
Sulu Pamuk Börek Tarifi Fotoğraflı Böreğin Tüm Tariflerini Unutun