supange

Supange Tanımı için Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr çikolata (ben süt ve bitter ile karışık kullandım siz dilerseniz sadece bitter yada sadece süt kullanabilirsiniz)
  • 1 bardak buz gibi soğuk su

Supange Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Süt, un, şeker, nişasta, kakaoyu karıştırıp ocağa alın.
  2. Kaynadıktan sonra kısa bir süre daha pişirin ve koyulaşınca ocaktan alın.
  3. Tereyağı, çikolata ekleyin ve çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  4. Isınmasını bekleyin ama beklerken karıştırın ki kabukları kabuk bağlamasın.
  5. Ilıdıktan sonra buz gibi su ekleyin, kıvam alması için suyun soğuk olması değerlidir.
  6. Blender ile iyice çırptıktan sonra kuplara bölüp soğuduktan sonra dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun❤️.

Fotoğraflı Supange Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir