Süt Dilim Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 kahve fincanı şeker
- 1,5 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı tam buğday unu
Kreması için;
- 1 paket krem şanti
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 damla limon suyu
Süt Dilim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kremamız için tüm malzemeleri mikser yardımıyla sert bir krema haline gelene kadar çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Kekimiz için yumurta ve şekeri yeterince çırpalım. Önce sıvıyağı sonra kuru malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Kontrollü bir şekilde pişirelim. Pişerken çok kabarmaması için orta fırının kapağını açalım.
- Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip bir tarafına kremamızı sürelim.
- Diğer keki de üzerine kapatıp kremalı kekleri eşit şekilde dilimleyelim.
- Daha sonra tüketeceğiniz süt dilimlerini buzdolabında hava almayacak şekilde 3 gün saklayabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.
Fotoğraflı Süt Dilim Tanımı