süt dilimi

Süt Dilim Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı tam buğday unu

Kreması için;

  • 1 paket krem ​​şanti
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 damla limon suyu

Süt Dilim Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kremamız için tüm malzemeleri mikser yardımıyla sert bir krema haline gelene kadar çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
  2. Kekimiz için yumurta ve şekeri yeterince çırpalım. Önce sıvıyağı sonra kuru malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Kontrollü bir şekilde pişirelim. Pişerken çok kabarmaması için orta fırının kapağını açalım.
  4. Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip bir tarafına kremamızı sürelim.
  5. Diğer keki de üzerine kapatıp kremalı kekleri eşit şekilde dilimleyelim.
  6. Daha sonra tüketeceğiniz süt dilimlerini buzdolabında hava almayacak şekilde 3 gün saklayabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Fotoğraflı Süt Dilim Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir