Sütlü Tarhana Çorbası

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 veya 3 bardak su
  • 2 bardak süt
  • acı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sütlü Tarhana Çorbası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tencereye tereyağı, baharatlar ve tarhanayı ekleyip karıştırarak kavurun. (Su ekledikten sonra tarhanayı ekleyip topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırabiliriz).
  2. 2 su bardağı suyu ilave edelim biraz karıştırarak pişirmeye devam edelim ve 5 dakika daha sonra 2 su bardağı sütü ilave edelim.
  3. Topaklanmaması için karıştırarak pişirmeye devam edelim. Çorbanın kıvamı katı ise 1 su bardağı suyu azar azar ilave edebiliriz.
  4. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Çorbamız hazır, afiyet olsun 🥰.

Sütlü Tarhana Çorbası Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir