Tahinli Cevizli Hindistan Cevizi

Tahinli Cevizli Muffin Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak su Süt
  • 1 bardak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Sürmek için;

  • 1 çay kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı ceviz

Üzerine binmek için;

  • Yumurta sarısı

Tahinli Cevizli Çörek (Beş Çay İçin Mükemmel Olacak Bir Tarif) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Sütü ocakta ısıtalım üzerine toz maya ve toz şeker koyup 5 dakika kabarmaya bırakalım.
  2. Daha sonra unu bir kaba alıp üzerine su, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, süt karışımını ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.
  4. Daha sonra bezelere ayırıp büyük pasta tabağı büyüklüğünde açalım önce tahin sonra toz şeker ve son olarak ceviz serpelim ve rulo şeklinde saralım.
  5. Uzunlamasına keselim katları açalım.
  6. Etrafında döndürelim.
  7. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
  8. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Tahinli Cevizli Muskat (İkindi Çayı İçin Çok İyi Olacak Bir Tarif) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir