Tahinli Pamuk Kek

Tahinli Pamuk Kek İçin Malzemeler Tarifi

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 bardak su Süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Susam

Kek kalıbını yağlamak için

  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 3 yemek kaşığı susam

Tahinli Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak kalıbımızın her detayını yumuşak tereyağı ile yağlayalım.
  2. Ardından yağladığımız her yere susamımızı serpelim ve kalıbımızı buzdolabına kaldıralım.
  3. Kek hamurumuz için yumurta ve şekeri mikserin yüksek devrinde çırpıyoruz. Yaklaşık 6-7 dakika sürer. Yumurtaları şeker tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  4. Ardından sütümüzü, yağımızı ve tahini ekleyip tekrar çırpın.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek harcımıza ekleyelim. Bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz.
  6. Spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru karıştıralım.
  7. Hazır olan kek hamurumuzu kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
  8. İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın.
  9. Ardından kontrollü pişirelim.
  10. Fırından çıkarmadan mutlaka kürdan testi yapalım.
  11. Fırından çıkan keki ilk sıcağı çıktıktan sonra servis tabağına alalım üzerine tahin gezdirerek servis edelim.
    Afiyet olsun 🥰.

Tahinli Pamuk Kek Tarifi Fotoğraf Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir