Tam Kıvamında Asla Dağılmayan Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 2 su bardağı köfteli bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı irmik
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yumurta
Kaynatmak;
- Bu
- Tuz
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet doğranmış domates
- 5-6 diş sarımsak
Asla Tam Kıvamında Dağılmayan Fellah Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Köfte için öncelikle uygun iri bulguru ve tuzu alıp sıcak suyu döküp karıştıralım ve üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen ve şişen bulgura irmik, un, salça ve kimyonu ekleyip yoğuralım. Azar azar sıcak su yatırması yaparak yoğurmaya devam edelim.
- Sonra bir yumurta ekleyin ve tekrar iyice yoğurun. Bu süreçte yarım çay bardağı sıcak su yaptım ve yoğurdum.
- Yoğurduğumuz köftelerden misket büyüklüğünde parçalar koparıp önce avuç içinde yuvarlayalım.
- Ardından serçe parmağımızla biraz bastıralım.
- Tüm harç bitene kadar bu şekilde devam edelim.
- Suyu tencereye alıp kaynatalım ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Köfteleri hala kaynayan suya dikkatlice dökün ve hafifçe karıştırın.
- Bu formdaki köfteleri 10-15 dakika kadar haşlayalım.
- Pişen köfteleri uygun tabağa alın.
- Sosu için geniş bir tavaya sıvı yağı ve biber salçasını alıp kızartalım.
- Daha sonra rendelenmiş domatesi ve doğranmış sarımsağı ekleyip kaynamaya bırakın.
- Haşlanan köfteleri kaynayan sosa ilave edip karıştıralım.
- 2-3 saat bu şekilde piştikten sonra fellah köftelerimiz servise hazır. Sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.
Fotoğrafla Tam Kıvamında Asla Dağılmayan Fellah Köfte Tarifi