Tatlı Krizi (Üzüm Suyu- Kakao)

Tatlı Krizi İçin Malzemeler (Üzüm Suyu- Kakao) Tarifi

  • 3 su bardağı üzüm
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Tatlı Krizinin (Üzüm Suyu-Kakao) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Üzümler ayıklanır, yıkanır ve rondodan geçirilir.
  2. Daha sonra süzgeç yardımı ile sıkılarak suyu alınır ve posa ve çekirdekleri başka bir kaba alınır.
  3. Elde ettiğimiz üzüm suyunun yarısına kakao, vanilya ve nişasta eklenir ve homojen olana kadar karıştırılır.
  4. Diğer yarısı küçük bir tencerede kaynatılır.
  5. Kaynayınca kalan üzüm suyu karıştırılarak eklenir.
  6. Bu aşamadan sonra ocağı orta ateşte 10 dakika kadar hiç ara vermeden karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
  8. Kıvamı çıkınca üzerine bol hindistan cevizi döküp buzluğa kaldırıyoruz, soğutup dilimleyebilirsiniz. Küpü bile tatlı isteğini bastırır. Afiyet olsun.

Not (Dilerseniz 5 dakika civarında posasını haşlarken ekleyebilirsiniz. Ben çekirdek kıtırlığını sevdiğim için ekledim. Dilerseniz daha homojen lokum ekleyebilirsiniz.) Afiyet olsun.

Tatlı Krizi (Üzüm Suyu- Kakao) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir