Tatlı Krizi İçin Malzemeler (Üzüm Suyu- Kakao) Tarifi
- 3 su bardağı üzüm
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Tatlı Krizinin (Üzüm Suyu-Kakao) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Üzümler ayıklanır, yıkanır ve rondodan geçirilir.
- Daha sonra süzgeç yardımı ile sıkılarak suyu alınır ve posa ve çekirdekleri başka bir kaba alınır.
- Elde ettiğimiz üzüm suyunun yarısına kakao, vanilya ve nişasta eklenir ve homojen olana kadar karıştırılır.
- Diğer yarısı küçük bir tencerede kaynatılır.
- Kaynayınca kalan üzüm suyu karıştırılarak eklenir.
- Bu aşamadan sonra ocağı orta ateşte 10 dakika kadar hiç ara vermeden karıştırıyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
- Kıvamı çıkınca üzerine bol hindistan cevizi döküp buzluğa kaldırıyoruz, soğutup dilimleyebilirsiniz. Küpü bile tatlı isteğini bastırır. Afiyet olsun.
Not (Dilerseniz 5 dakika civarında posasını haşlarken ekleyebilirsiniz. Ben çekirdek kıtırlığını sevdiğim için ekledim. Dilerseniz daha homojen lokum ekleyebilirsiniz.) Afiyet olsun.
Tatlı Krizi (Üzüm Suyu- Kakao) Fotoğraflı Açıklama