Tavada Su Böreği Kızartma

Tavada Su Böreği Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı maden suyu

içi için;

  • Peynir
  • Peynir

Tavada Yalancı Su Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Sos malzemelerini bir kaba alıp güzelce çırpın.
  2. Yufkamızı 4 eşit parçaya bölüyoruz (toplamda 8 beze yapıyoruz)
  3. Peynirimizi ve kaşarımızı karıştırıp 2 ye bölüyoruz.
  4. Tavamızı yağlıyoruz. Yufkamızdan bir parça alıp sosa batırıp tavaya yayıyoruz. İkinci parçamızı alıp sosa batırıp yayıyoruz. Üçüncü parçamızı alıp sosa batırıp yayıyoruz.
  5. Üzerine 2’ye böldüğümüz peyniri serpin.
  6. Dördüncü ve beşinci yufkalarımızı da sosa batırıp yayıyoruz.
  7. Peynirin geri kalanını güzelce serpin.
  8. Altıncı, yedinci ve sekizinci parçalarımızı da sosa batırıp yayıyoruz.
  9. Kalan sosu üzerine döküp ocağa alıp altın rengi alana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. 😊

Fotoğraflı tavada sahte su böreği tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir