Tavada Yağlı Katmer

Tavada Yağlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • kadar un

arasında sürmek

  • Yağ veya yumuşatılmış tereyağı

pişirmek

  • sıvı yağ

5-6 çıkıyor

Tavada Yağlı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde yuvarlayın.
  3. Fırça yardımıyla hamurun her tarafını yağlayın.
  4. Toplayın, dondurun ve bir kenara koyun.
  5. Her bezeye aynı işlemi uygulayın ve 15 dakika dinlendirin.
  6. İlk bezeden başlayarak hafif unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde tava büyüklüğünde açın.
  7. Ocağın altını orta ateşten biraz yükseğe çevirin (benim ocağım 9 kademede ben 7 de yaptım)
  8. Tavaya bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökün ve fırça ile hamuru yerleştirin.
  9. Ön tarafını sürekli çevirerek pişirin, ortasına bir iki kez daha yağ sürün ve servis tabağına alın. Sıcak yemek daha lezzetlidir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Tavada Yağlı Katmer Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir