Tavuk pilav

Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk budu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Tavuklu Pilavın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletiyoruz.
  2. Tavuklarımızı üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlıyoruz.
  3. Haşlanmış tavuğu küçük modüller halinde yuvarlıyoruz.
  4. Pirinci tuzlu sudan süzüp tenceremize alıyoruz, tereyağına şekeri ekleyip kavuruyoruz, üzerine tuzumuzu ve suyumuzu ve küçük modüller halinde yaptığımız tavukları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Suyunu çeken pirincimizi dinlenmeye alıyoruz 1 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun 🌸.

Fotoğraflı Piliç Pilav Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir