Tavuk ve Patatesli Pirinç Çorbası

Tavuk Çorbası Patatesli Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • sıvı yağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı su (tavuk bulyon veya normal su da kullanabilirsiniz)

Tavuklu Patatesli Pirinç Çorbası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğan ve patates yenilebilir biçimde küp şeklinde doğranır.
  2. Pirinçler yıkandıktan sonra ayrı bir yerde kaynamaya bırakılır.
  3. Tavaya biraz sıvı yağ konulup soğanlar kavrulur.
  4. Üzerine domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Patatesleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun, ardından tavuk suyu veya su ekleyin.
  6. 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın.
  7. Kapağını yarıya kadar kapatın ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  8. Patatesler yumuşadıktan sonra çorba blenderdan geçirilir ve pürüzsüz kıvamı alınır.
  9. Çorbanın suyu azalacağı için tekrar 2 bardak su ilave edin.
  10. Haşlanmış pirinç, karabiber ve nane çorbaya ilave edilerek 1 taşım kaynatılır ve servis edilir. Afiyet olsun 🥰.

Tavuklu Patatesli Pirinç Çorbası Tanımı, Fotoğraflı Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir