Tavuklu, Mantarlı ve Peynirli Makarna

Tavuklu, Mantarlı ve Peynirli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 5-6 mantar
  • 6 diş sarımsak
  • 1 paket makarna
  • Beyaz peynir

Tavuklu, Mantarlı ve Peynirli Damakta Kalan Makarna Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavuklar küp küp doğranır. Biraz zeytinyağı, biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  2. Doğranmış tavukları önceden ısıttığımız tavaya biraz yağ koyduktan sonra tavukları ekliyoruz. Bütün tavuklar tencereye değecek.
  3. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tavukların üzerine ekliyoruz.
  4. Mantarları doğradıktan sonra soğanın ortasını tavukla birlikte açıp karıştırmadan bir süre bekletiyoruz.
  5. Hafif kızaran mantarlara sarımsağı ve biraz su ekliyoruz. Ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  6. Mantarlar, tavuklar ve soğanlar pembeleşince makarnayı atıp hafif kızartıyoruz.
  7. Tencereye haşladığımız suyu ilave edip tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Su makarnanın üzerini geçecek kadar olacaktır.
  8. Makarna suyunu çekince peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Peynirler eriyince altını kapatıyoruz.
  9. Ben beyaz peynir tercih ettim siz dilerseniz farklı peynirler de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu, Mantarlı, Peynirli, Damak Tadında Makarna Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir