Tavuklu, Mantarlı ve Peynirli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 soğan
- 5-6 mantar
- 6 diş sarımsak
- 1 paket makarna
- Beyaz peynir
Tavuklu, Mantarlı ve Peynirli Damakta Kalan Makarna Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tavuklar küp küp doğranır. Biraz zeytinyağı, biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Doğranmış tavukları önceden ısıttığımız tavaya biraz yağ koyduktan sonra tavukları ekliyoruz. Bütün tavuklar tencereye değecek.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tavukların üzerine ekliyoruz.
- Mantarları doğradıktan sonra soğanın ortasını tavukla birlikte açıp karıştırmadan bir süre bekletiyoruz.
- Hafif kızaran mantarlara sarımsağı ve biraz su ekliyoruz. Ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Mantarlar, tavuklar ve soğanlar pembeleşince makarnayı atıp hafif kızartıyoruz.
- Tencereye haşladığımız suyu ilave edip tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Su makarnanın üzerini geçecek kadar olacaktır.
- Makarna suyunu çekince peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Peynirler eriyince altını kapatıyoruz.
- Ben beyaz peynir tercih ettim siz dilerseniz farklı peynirler de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu, Mantarlı, Peynirli, Damak Tadında Makarna Fotoğraflı Anlatım