Saksıda Sebzeli Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 1 meşe palamudu
- 4 patates
- 3 soğan
- 3 adet sivri biber (acı veya tatlı farketmez)
- 1/2 maydanoz
- sıvı yağ
- kırmızı toz biber
- Tuz (1 çay kaşığı)
Saksıda Sebzeli Palamutun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Palamutları göbekleri yukarı gelecek şekilde tek hamlede doğrayalım.
- Suda ıslatıp süzüp tuzlayalım bir kenarda dinlendirelim.
- Patateslerin kabuklarını soyup çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
- Dilimlenmiş patatesleri 3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve kırmızı toz biber ile karıştırıp tenceremize alalım.
- Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım ve patatesin üzerine dizelim.
- Kuruttuğumuz palamutları soğanların üzerine koyalım.
- Biberleri yıkayıp ince ince doğrayalım ve palamutlarımızın üzerine koyalım.
- Yıkayıp suyunu aldığımız maydanozu da ince ince doğrayıp üzerlerine koyalım.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirelim.
Saksıda Sebzeli Palamut Fotoğraflı Açıklama