Tencerede Sebzeli Palamut

Saksıda Sebzeli Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 meşe palamudu
  • 4 patates
  • 3 soğan
  • 3 adet sivri biber (acı veya tatlı farketmez)
  • 1/2 maydanoz
  • sıvı yağ
  • kırmızı toz biber
  • Tuz (1 çay kaşığı)

Saksıda Sebzeli Palamutun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Palamutları göbekleri yukarı gelecek şekilde tek hamlede doğrayalım.
  2. Suda ıslatıp süzüp tuzlayalım bir kenarda dinlendirelim.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
  4. Dilimlenmiş patatesleri 3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve kırmızı toz biber ile karıştırıp tenceremize alalım.
  5. Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım ve patatesin üzerine dizelim.
  6. Kuruttuğumuz palamutları soğanların üzerine koyalım.
  7. Biberleri yıkayıp ince ince doğrayalım ve palamutlarımızın üzerine koyalım.
  8. Yıkayıp suyunu aldığımız maydanozu da ince ince doğrayıp üzerlerine koyalım.
  9. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirelim.

Saksıda Sebzeli Palamut Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir